×

Ostrzeżenie

Nie powiodło się załadowanie pliku XML.

Targi GASTRO - HOTEL

Kategoria
Inne
Termin
11 marzec 2020 10:00 - 13 marzec 2020 00:00
Miejsce
Hala Milenium - Łopuskiego 36
78-100 Kołobrzeg, Polska

Szukasz inspiracji? Zapraszamy na pokazy mistrzów sztuki kulinarnej! TARGI GASTRO - HOTEL Kołobrzeg 11 - 13 marca 2020 - Hala Milenium. Grzegorz Gniech MISTRZ ŚWIATA I MISTRZ POLSKI pokazy carvingu czyli sztuki rzeźbienia w owocach i warzywach.


pokazy kulinarne szefa kuchni Tomasza Królikowskiego

  • Jesiotr - szlachetna ryba od głowy do ogona -bulion, filet w sosie z czarnej fasoli, pierogi z twarogiem i wędzonym jesiotrem
  • Polskie ryby i runo leśne - dorsz bałtycki w sosie winnym z podgrzybkami - bulion, filetowanie ryby, grzyby w sosie ostrygowym i omówienie umami
  • Tradycyjna kuchnia w połączeniu z kantonem - Pieczona kaczka z mini plackami i sosem hoisin/ mus mascarpone z sosem śliwkowym/ klasyczna wołowina w sosie ostrygowym z warzywami i grzybami


pokazy kulinarne Stowarzyszenie Euro Toques Polska

  • Owoce morza
  • Pokaz kuchni kaszubskiej
  • Śledzie na różne sposoby
  • Sery w naszej kuchni
  • Ryby i przyprawy w naszej kuchni


pokaz kulinarny Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni

  • Pieczona kaczka / kuleczki pull z kaczki / puree z chrzanem i twarogiem i sproszkowaną skóra z pieczonego ziemniaka / sałatka z cebuli czerwonej, buraka i kolendry / sos demi marsala


Zapraszamy m.in. na szkolenia (*):

  • panele szkoleniowe Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego
  • Nadużycia w hotelarstwie w zakresie gastronomii
  • Koszty zmienne w gastronomii
  • Ekologiczne rozwiązania dla hoteli
  • Od kelnera/portiera/recepcjonisty/…. do managera
  • Savoir -vivre – dobre praktyki zachowania i postępowania wobec gości
  • Kreatywność to siła napędowa hotelarstwa


Szkolenie Sebastian Kwiatkowski:

  • Jak zwiększyć sprzedaż w niskim i wysokim sezonie. Pozyskiwanie klientów z wykorzystaniem Internetu *


*
Liczba miejsc ograniczona - prosimy o wcześniejszą rezerwację miejsc: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. część szkoleń płatna, wystawiamy faktury vat.


Organizator zastrzega sobie możliwość zmian w programie.


Na targach znajdziecie Państwo kompendium wiedzy o nowościach i trendach w wyposażaniu hoteli i restauracji m.in. w meble, łazienki, urządzenia gastronomiczne, tekstylia, środki czystości, urządzenia pralnicze, artykuły spożywcze, półprodukty, nowinki techniczne i oprogramowanie oraz ogrody zimowe i tarasy.


Targi Gastro-Hotel to możliwość spotkań pomiędzy osobami z branży HoReCa a wystawcami - czołowymi producentami i liderami rynku gastronomiczno - hotelarskiego oraz dla cukierni, piekarni i spa&wellness.


Dziękujemy, że jesteście Państwo z nami już 17 lat!


SZCZEGÓŁOWY PROGRAM

środa, 11 marca 2020 r. | 10:00 - 17:00

  • 10:15 - uroczyste otwarcie targów - pokazy z VIP-ami
  • 10:45 - pokaz kulinarny Tomasza Królikowskiego - Jesiotr - szlachetna ryba od głowy do ogona -bulion, filet w sosie z czarnej fasoli , pierogi z twarogiem i wędzonym jesiotrem
  • 10:30 - panel szkoleniowy Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego - Nadużycia w hotelarstwie w zakresie gastronomii- moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET *****
  • 11:45 - pokaz kulinarny Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni - Pieczona kaczka / kuleczki pull z kaczki / puree z chrzanem i twarogiem i sproszkowaną skóra z pieczonego ziemniaka / sałatka z cebuli czerwonej, buraka i kolendry / sos demi marsala
  • 12:00 - panel szkoleniowy Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego Koszty zmienne w gastronomii - moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET *****
  • 12:45 - pokazy Grzegorza Gniecha Mistrza Świata oraz Mistrza Polski w Carvingu
  • 13:15 - pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska - Owoce morza
  • 13:30 - panel szkoleniowy Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego Ekologiczne rozwiązania dla hoteli - moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET *****
  • 14:15 - pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska - Pokaz kuchni kaszubskiej
  • 15:15 - pokaz kulinarny Tomasza Królikowskiego - Polskie ryby i runo leśne - dorsz bałtycki w sosie winnym z podgrzybkami - bulion, filetowanie ryby, grzyby w sosie ostrygowym i omówienie umami


czwartek, 12 marca 2020 r. | 10:00 - 17:00

  • 10:15 - pokazy Grzegorza Gniecha Mistrza Świata oraz Mistrza Polski w Carvingu
  • 10:45 - pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska
  • 11:00 - Szkolenie Sebastian Kwiatkowski Jak zwiększyć sprzedaż w niskim i wysokim sezonie. Pozyskiwanie klientów z wykorzystaniem Internetu
  • 12:00 - pokaz kulinarny Tomasza Królikowskiego - Tradycyjna kuchnia w połączeniu z kantonem - Pieczona kaczka z mini plackami i sosem hoisin/ mus mascarpone z sosem śliwkowym/ klasyczna wołowina w sosie ostrygowym z warzywami i grzybami
  • 12:45 - Szkolenie Od kelnera/portiera/recepcjonisty/…. do managera - moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET ***** dla profesjonalistów
  • 13:00 - pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska - Śledzie na różne sposoby
  • 14:00 - pokaz kulinarny Tomasza Królikowskiego - Polskie ryby i runo leśne - dorsz bałtycki w sosie winnym z podgrzybkami - bulion, filetowanie ryby, grzyby w sosie ostrygowym i omówienie umami


piątek, 13 marca 2020 r. | 10:00 - 15:00

  • 9:00 - Szkolenie - Od kelnera/portiera/recepcjonisty/... do managera moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET ***** (brak miejsc)
  • 10:00 konkurs dla Wystawców RSTU nagroda Produkt Prohotel dla producenta/dystrybutora produktu najbardziej użytecznego i przyjaznego w hotelarstwie i gastronomii. Komisja konkursowa Zarząd Regionalnego Stowarzyszenia Turystyczno Uzdrowiskowego
  • 10:30 - pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska - Sery w naszej kuchni
  • 10:45 - szkolenie Savoir -vivre - dobre praktyki zachowania i postępowania wobec gości moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET *****
  • 11.30 - pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska - Ryby i przyprawy w naszej kuchni
  • 12.30 - Szkolenie -Kreatywność to siła napędowa hotelarstwa moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET *****


Podane godziny są orientacyjnymi. Organizator zastrzega sobie prawo zmian w programie targów. UWAGA! Szkolenia - w czwartek i piątek sprawdź dostępność biletów!

 
 

Terminy

  • Od 11 marzec 2020 10:00 do 13 marzec 2020 00:00

Wspierane przez iCagenda